Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
Пријавете лажен Twitter профил
Twitter ви овозможува лесно да го пријавите лажни профили, ако може да се докаже дека лажниот профил е за вас и користи ваши фотографии и податоци.

За да биде во можност да се истражи дали постои имитација/лажен профил,на Twitter им се потребни некои лични информации за лицето кое е повредено. Меѓу другото, тие се прашуваат за следново:

  • • Kорисникот име на лицето кое ве имитира (или URL на профил)
  • • Име и презиме
  • • Вашиот Twitter профил, доколку имате
  • • Опис на содржината на сметката која ја имитира


Како можам да пријавам лажен профил?

Да пријавите лажен профил на име на себе или другите, одете на оваа страница: https://support.twitter.com/forms/impersonation. Потоа следете ги чекорите подолу:

  • • Изберете "Јас сум измамен", последната од петте опции.
  • • Изберете дали тој или пријател, кој е навреден, или на компанијата.
  • • Изберете ја улогата што најдобро ви одговара. Ако вие сте оној кои сте измамени, одберете ја првата опција. Ако известување е на име на друг изберете алтернативен бр. 2.
  • • Изберете "Јас сум измамен" и ќе добиете формулар како овој:


Пополнете го формуларот како најдобро можете. Ние ви препорачуваме да пишувате на англиски јазик за најбрзо и најдобро решавање.

Доставете го формуларот и почекајте одговор.

Повеќе информации за потенцијалните контакти за Twitter може да најдете тука: Twitter
Поврзани артикли
Избришете го сами профилот на Twitter
Пријавете лажен Twitter профил
Пријавете хакиран Twitter профил
Избришете профил на почината личност
За да ги избришете вашите твитови

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје