Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
Избриши ме од Snapchat
Snapchat е популарен сервис за испраќање на слики.

Snapchat е услуга која е достапна како апликација за повеќето мобилни телефони. Таа ви овозможува да испратите слики и видео клипови на други корисници на Snapchat. Сликите ќе бидат прикажани само до 10 секунди, а ако примателот ја сликне фотографијата со помош на неговиот телефон, вие ќе бидете известени за тоа.

Важно е да бидете свесни дека при користење на трета страна апликации, како што се Snapchat, некој може многу лесно да го злоупотреби тоа и така вашата слика може да се зачува засекогаш, без воопшто да знаете дека е зачувана.

Контакт

Поврзувањето на Snapchat не е можно директно преку е-пошта или телефон. За да ви помогне постои Snapchat страница за поддршка , или веб-формулар за директен контакт.

Сподели

https://www.snapchat.com/

Контакт страна

https://support.snapchat.com/co/other-feedback

Избриши ме од Snapchat

Ако сакате да го избришете вашиот профил, посетете го следниот линк.

Како да го избришете вашиот профил на Snapchat?

1. Одете на https://support.snapchat.com/delete-account во било кој веб пребарувач. Можете дури да го користите Safari на вашиот iPhone или iPad.

2. Внесете ги вашата Snapchat корисничко име и лозинка.

3. Селектирајте ја табелата каде се потврдува не сте робот.

4. Кликнете на Прати.

5.

6. Повторно внесете ја вашата лозинка на следната страница

7. Кликнете на Избриши го мојот профил.

Само сетете се дека доколку некогаш го избришете вашиот профил, нема враќање назад. Ако сакате да бидете сигурни дека профилот е навистина избришан, само обидете се да се логирате со користење на вашето старо корисничко име и лозинка. Доколку не можете да го пронајдете, нема да има начин да се појави пак.

Ве молиме имајте на ум дека најпрво треба да бидете најавени.

Имајте на ум дека може да се задржат одредени информации како резерва за ограничен период на време или поради според одредбите на законот. За повеќе информации за тоа како се чуваат и бришат пораките што ги испраќате или примате преку Snapchat, прочитајте го делот " Бришење порака" малку подолу.

Бришење порака

Бришење на пораки е наше подмесување. Тоа значи дека повеќето од пораките кои се испратени преку нашите услуги ќе бидат автоматски избришани ако еднаш биле видени или застарени. Но, и ова е важно, треба да се разбере дека корисниците кои ги гледаат вашите пораки секогаш може да ги зачуваат, или со преземање на екранот или со користење на некои други технологии , сликање на пораките (без разлика дали тоа да биде софтвер или дури и нешто како камера која што ќе го слика екранот.) Ако ние сме во можност да детектирање дека примачот ја фотографирал пораката што сте ја испратиле, ние ќе се обидеме да ве известиме. Но, истовремено, здравиот разум, кој се однесува на интернет во целост се однесува на Snapchat, како и: Не се испраќаат пораки кои не би сакал некој да се зачува или да ги сподели.

Во повеќето случаи, откако ќе се открие дека сите корисници ги виделе пораките, ние автоматски ги бришеме тие пораки и од нашите сервери. И повторно, во повеќето случаи, услугите се програмирани да ги избрише пораките кои примателите ги добиле. Меѓутоа,постојат и неколку исклучоци од ова општо правило:

• Реприза: Корисниците со пристап до функцијата реприза имаат-како што сугерира името, можност да ги повторуваат фотографиите повеќе пати пред таа да биде избришана од нивниот уред.

• Мојата приказна: Ако додадете фотографија за вашата лична приказна, останатите корисници ќе бидат во можност да ја прегледуваат 24 часа.

• Нашите приказни: Бидејќи нашите приказни и другите информирани приказни се исклучиво за потреби на јавноста и работат од јавен интерес, ние може да ги архивираме и да им дозволуваме да ги гледаат фотографиите повторно преку Snapchat или други извори.

• Чатови: Услугите се програмирани автоматски да ги избришат разговорите откако вие и примачот го виделе и излегле од просторот за разговор, освен ако некој од вас избере да го зачува. Прочитајте ја оваа статија за помош за повеќе детали за разговори.

• Snapcash: Услугите се програмирани автоматски да ја избришете пораката Snapcash откако вие и примачот сте ја видел пораката и излегле од просторот за разговор, освен ако некој од вас избере да го зачува. Но, во случај кога некогаш треба да се поврземе со вас за некоја трансакција (на пример, доколку треба да се направи поврат на пари )нашите услуги се програмирани да ги задржат за до 10 дена информациите во однос на примачот и испраќачот, износот на трансакцијата, и разни маркерите за времето (на пример, за време на пораката е испратена, примени и отвори).

Неколку Последните зборови за бришење: Не можеме да гарантираме дека пораките ќе бидат избришани во определен рок. Па дури и откако пораката ќе биде избришана од нашите сервери, дека истите податоци може да остане во резерви за ограничен период на време. Ние, исто така, понекогаш примаме барања од законски институции од кои се бара со закон да ги суспендираме нашите секојдневни пракси за бришење на специфични информации од серверот. На крајот, се разбира, како и со било кои дигитални информации, може да има начини за пристап до пораките додека се уште во привремено складирање на уредите на примачите или, форензични, дури и откако тие ќе се избришат.


КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје