Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
Избриши ме од Instagram
Instagram е популарна социјална мрежа за споделување на фотографии

Како и на Facebook директно контактирале на Instagram не е можно преку емаил или телефон. Контакт може да се остави само преку неколкуте формулари и начини кои се наоѓаат на веб страните за помош.

Instagram-веб

Сподели

http://instagram.com

Контактирај ја страната

http://help.instagram.com

Хакиран Instagram

Како да се постапи доколку Instagram профил е хакиран од натрапници.

Избриши го профилот од Instagram

Доколку вашиот профил на Instagram е хакиран, мора да потврдите дека вие сте вистинскиот корисник. Докажувањето најчесто се врши преку доставување на копија од вашата лична карта, возачка дозвола, кредитна картичка или патна исправа.

Контактирање со Instagram преку пополнување на неколку формулари каде одговарате на прашања.

Во случај вашиот профил да е хакиран почнете тука: https://help.instagram.com/contact/740949042640030

Следете ја процедурата чекор по чекор.

Пополнете го формуларот колку што можете поточно и попрецизно. Не може со сигурност да се каже колку долго ќе треба да чекате на одговорот од Instagram, со оглед на бројката од преку 100 милиони корисници, на Instagram сигурно пристигаат многу барања дневно.

Можно е Instagram да го одбие вашето барање доколку веруваат дека не сте докажале дека сте личноста за која велите дека сте.

Причината за хакирањето најчесто се придава на невнимателноста во поглед на употребата на лозинките како и отворање на небезбедни линкови. Поради тоа многу е важно да бидете внимателни со вашите лозинки и да ги обезбедите вашите профили. Како најдобро да ги заштитите вашите профили може да прочитате тука.

Повеќе контакт информации за Instagram може да најдете на: Instagram
Поврзани артикли
Бришење слики од Instagram
Пријавување на лажни/измамнички профили на Instagram
Бришење на починати лица од Instagram

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје