Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
Избриши ме од e-mail
Избриши ме од Yahoo

Повеќето-мејл провајдерите имаат можност за бесплатно создавање на нови е-адреси. Па можеби имате многу e-mail адреси дури и на исто место како Yahoo. Разумно е да ги избришете овие бескорисни и непотребни адреси со цел да се намали времето на проверка на поштата на другите адреси. Но, мора да бидете свесни за фактот дека кога ќе ги избришете вашите e-mail адреси, сите ваши mail контакти, пораки и додатоци, исто така ќе бидат избришани трајно и неповратно. Така што треба направите копија на емаилот и останатите потребни информации пред да ја избришете адресата и продолжете со бришење на адресата само откако ќе бидете сигурни дека сте ги зачувале сите потребни податоци.

Ова се потребните чекори за тоа како да избришете Yahoo е-мејл адреса.

Чекори - Како да избришете Yahoo-адреса

1. Отворете го вашиот интернет пребарувач и внесете "edit.yahoo.com/config/delete_user" во лентата за адреси во посета на Yahoo Mail. Регистрирај се на Facebook со вашата e-mail адреса, како и обично.

2. Потоа на веб страница ќе се појави страна "вие Прекинување Yahoo! сметка" . Проверете дали вашиот Yahoo профил е точен и прочитајте ги следниве упатства во врска со бришење на адресата. Ако сте сигурни дека се е во ред и сакате да продолжите, повлечете надолу до крајот на страната. Тука треба да ја внесете вашата лозинка повторно и да го пополните верификациониот код за потврда на вашето однесување. Потоа кликнете на копчето "Се прекинува оваа сметка" под зборот "ДА".

3. Бришењето завршува . Ќе видите страница на која се прикажува "Вашата сметка е деактивирана и закажана за бришење", што значи дека и покрај тоа што не можете да влезете на оваа сметка, датотеките ќе бидат избришани за околу 3 месеци се со цел намалување на измамнички активности на корисниците.

Избриши ме од Hotmail

Како да го избришете вашиот Hotmail и Windows Live профил

Во текот на последната деценија, Hotmail бележи голем број на поплаки и од корсниците претплатници и од бесплатните корисници. Неодамна на YouTube дури беше поставено рап видео што а интелигентно ги објасни неколку од проблемите кои ги мачат Hotmail; и ако имате Windows Live е-мејл профил, разликата е само во името на доменот. Многу луѓе во денешно време се ориентираа кон Google или Yahoo! Како решение за нивните бесплатни профили. Ако сте еден од оние луѓе, веројатно имате неактивен профил Windows Live Hotmail и подолу можете да видите како да ја избришете.

И покрај транзицијата кои многу корисници ја направија спрема Emil и други услуги, Microsoft сè уште тврди дека постојат 360+ милиони Hotmail / Live корисници. Може ли да биде навистина точно? Можно е, но доколку не се луѓе оние кои се корисници. Претходно гледавме како да се обратите и постапите за трајно бришење на профилот на Facebook, но мислам дека Microsoft може да го победат Facebook во смисла на тешкиот пристап за бришење на профилот.

Важни информации за бришење на вашиот профил на Windows Live Hotmail.

• Не можете да затворите профил на Live Hotmail или Windows, кој е поврзан со платена претплата на пример hotmail или MSN Премиум Плус. Прво мора да ја деактивирате платената претплата за да се вратите на профилот со "слободен" статус.
• Hotmail е раководен од страна на вашиот Windows Live профил и оттаму поврзани. Вие не може да ја затворите само Hotmail адресата без затворање на целиот профил на Windows Live.
• Потребни се 270 дена, за да всушност се затвори една е-мејл адреса по поднесувањето на барањето. Целиот профил на Windows Live нема да се затвори додека не поминат 365 дена.
• Откако ќе се затвори адресата не треба да ви пристигаат нови email пораки.
• Интересно, дури и по 365 дена на неактивност, вашиот Windows Live ID и лозинка ќе постои на серверот, освен ако некој се обиде да регистрира на нов профил користејќи ја вашата точната Live ID. (Ова ми се случи на мене со адреса која ја немам користено повеќе од 3 години. Јас бев во можност да само да се логирам, иако сите други податоците беа избришани.)

Чекор 1
Логирајте се на вашиот Hotmail профил или на Windows Live. Ќе се отвори вашето Hotmail сандаче. Од вашето сандаче Кликни Опции> Повеќе опции ... * д прозорецот што се појавува во горниот десен агол, само под вашето членско име.
Откако ќе се отворат опциите на страницата, кликнете кликнете Детали за сметка (лозинка, адреси, временска зона) под Управување со вашиот профил под насловот.
*Интересно , јас не можев да најдам пристап до опциите на адресата на ниедно друго место на live.com.Чекор 2
Одете надолу кон дното на страницата каде што се детали на сметката и кликнете на линкот Затвори го вашиот профил.

Чекор 3
Сега најверојатно, ќе видите страница, како онаа на екранот подолу, што во основа ќе ви каже дека не можете да ја затворите вашата сметка поради причина xyz. Тоа е пречка, сето тоа. Но на секој Live Hotmail профил на кој сум се обидел да го затворам налетав на овој или на многу сличен прозорец. Во основа ќе бидете блокирани за бришење, освен ако знаете тајна URL адреса за бришење па да го заобиколите целиот овој процес.


Чекор 4
Ако горните чекори не работат за вас, што е веројатно, ќе треба да ги користите супер-скриените линкови за бришење: Кликнете тука за да стигнете директно до страницата со потврда на сметката затворање.

Hotmail ќе ве извести за она што веќе го знаете, тоа е дека ќе бидат потребни 270 дена за да ја затворите сметката трајно. Мислев дека 2-неделата политиката на Facebook е лоша! Па, барем Hotmail не го прикажува вашиот e-mail јавно ...
Кликнете Затвори . Ако го сакате вашиот профил назад се што треба да направите е да се најавите и целиот процес на бришење ќе биде откажан.

Претпоставувајќи дека копчето за преглед одблиску работел , ќе видите страница за потврда каде што ви потврдува дека податоците на вашиот профил ќе бидат избришани. Во врска со тоа: Пред да го пишувам ова го затворив мојот профил и така беше две недели. Сега, јас само што го реактивирав и сите е-маил пораки и контакти во мојата адреса се се уште таму каде што ги оставив. Можеби со "неколку дена", кај Hotmail навистина значи "неколку месеци." Можеби и тоа дури и не ги бришете вашите пораки до 270 дена ? Јас не знам, и јас сигурно не сакам да се откажам половина пат пред да дознам; но тоа е само една можност.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје