Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
За бришење на фотографии од Facebook
Од време на време може да забележите некои фотографии објавени од вас на Facebook кои не би требало да се објавени. Овој водич ќе ви помогне да ги избришете таквите фотографии.

Да избришете сопствени фотографии
Овој канал за пријавување е достапен како на корисниците на Facebook така и на оние кои не се корисници на Facebook. Повеќе информации за тоа може да се најдат на следниот линк :
https://www.facebook.com/help/428478523862899


Во суштина, многу е полесно да избришете фотографија која што вие сте ја објавиле, затоа што вие имате пристап до вашиот профил. Логирајте се на вашиот профил и следете ги следните инструкции:

https://www.facebook.com/help/208547132518386

Да пријавите фотографии со вас на туѓ профил

За жал, постојат многу корисници кои што објавуваат фотографии од други луѓе без воопшто да се консултираат дали таа личност се согласува со објавата. Во некои случаи може лесно да се контактира лицето кое што ја објавило фотографијата за да ја избрише. Може да прочитате повеќе за тоа тука:

https://www.facebook.com/help/140906109319589

Доколку сте означени на фотографија, друго решение би било да ја отстраните ознаката. Како да го направите тоа, може да прочитате тука : https://www.facebook.com/help/140906109319589

Во останати случаи, може да биде дури и малку отежнато да се контактира лицето.

Во тој случај Facebook креира формулар кој што може да го пополните : https://www.facebook.com/help/contact/144059062408922

Повеќе информации и останати прашања во врска со Facebook, можат да бидат најдени на Facebook.
Поврзани артикли
Хакиран Facebook профил
Симнување на вашите Facebook податоци
Пријавување на Facebook фотографии
Пријава на лажни профили на Facebook
За бришење на починати лица на Facebook
За бришење на фотографии од Facebook
Бришење на стари Facebook профили
Избегнете автоматско тагнување на Facebook
Да пријавите Facebook група/страна

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје