Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
За да ги избришете вашите твидови
Дали сте објавиле пост на Twitter а подоцна жалите за тоа и сакате да го избришете?

Микро-блог сервисот Twitter во последно време стана многу популарен. Оваа социјална мрежа ви овозможува споделување на кратки коментари (твитови) од максимум 140 карактери. Но, дури и такви ограничен простор може да излезе мислења дека некој не сака тие објави да стојат на Twitter во иднина. Twitter е истовремено високо индексиран во пребарувањата на Google. Ако имате профил на Twitter вашето полно име, вашите пораки ќе достигнат високо ниво, кога ќе се барате себеси на Google. Не сите корисници на Twitter сметаат дека е позитивно кога нивните изјави се извадени од контекст, а има и такви кои подоцна жалат за нешто што напишале/објавиле. За среќа, можете лесно да ги избришете објавите на Twitter.

Како да продолжите.

Најавете се со вашето корисничко име и лозинка.

Лоцирајте го твидот/објавата која сакате да ја избришете

CКликнете на иконата на три точки "...", а потоа 'Избриши твид.

Потврдете го бришењето со кликнување на "Избриши" во прозорецот што се појавува.

Ако не сте сигурни каде се твитовите , тогаш можете да ја преземете листата на вашите твитови. Кликнете на горниот десен агол на профилната фотографија, а потоа одберете "Settings". Под "профил" во левото мени, изберете ја "Прашајте ја вашата архива" и копија од архива со вашите твидови ќе биде испратена на вашата e-mail адреса.

Имајте на ум дека твитовите се уште може да се бараат на Google дури и ако се избришани. Тие автоматски ќе се избришат со текот на времето, но следете го овој водич, доколку сакате функцијата да биде забрзана.

Повеќе информации за потенцијалните контакти за Twitter може да се најде тука: Twitter
Поврзани артикли
Избришете го сами профилот на Twitter
Пријавете лажен Twitter профил
Пријавете хакиран Twitter профил
Избришете профил на почината личност
За да ги избришете вашите твитови

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје