Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies

Затвори
Избегнете автоматско тагнување на Facebook
Повреда на новинарството ? Еве што може да направите во врска со тоа!

Facebook го прави лесно означувањето на слики со помошта на препознавање на лица. Доколку тоа не ви се допаѓа може лесно да ја блокирате оваа опција.

Facebook го има развиено системот и неговите функции. Со ова далеку е полесно да ги означиш пријателите и познаниците на фотографиите. Со вклучена сопствена анализа ФејсбукFacebook ги препознава луѓето на фотографиите и предложува автоматско означување. Доколку не ви е пријатно тоа што вашите пријатели ќе можат автоматски да ве означат на фотографиите може да го направите следното за да ја исклучите таа поставка :

- Најавете се на вашиот профил. Кликнете го копчето десно од вашето име во десниот агол и притиснете „подесување на профилот“ (Account Settings.)

- Одете во секцијата за „ Како да ги променам ознаките кои што луѓето ги додаваат и предлозите за означување ?“ и кликнете на „ Кој може да ги види предлозите за означување кога фотографии каде луѓе личат на мене ќе се објават ?“

- Одберете ги поставките кои што најмногу ви одговараат.

- Facebook понатаму нема да ве предложува на вашите пријатели кога тие ќе објават слика од некој што наликува на вас. Вашите пријатели сè уште ќе можат рачно да ве означат на фотографиите. За да спречите такви означувања мора да ги отстраните рачно.

Повеќе информации и останати прашања во врска со Facebook, можат да бидат најдени на Facebook
Поврзани артикли
Хакиран Facebook профил
Симнување на вашите Facebook податоци
Пријавување на Facebook фотографии
Пријава на лажни профили на Facebook
За бришење на починати лица на Facebook
За бришење на фотографии од Facebook
Бришење на стари Facebook профили
Избегнете автоматско тагнување на Facebook
Да пријавите Facebook група/страна

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт     info@deleteme.mk     + 389 2 3230 635     бул. Гоце Делчев 18, 1000 Скопје